måndag 9 februari 2009

"Kycklinggryta" med stuvad brysselkål

Ok, lyckades med ännu en riktigt god rätt idag. Nämligen en variant av kycklinggryta, wok eller vad man nu vill kalla det med stuvad brysselkål tillsammans med spagetti


Ingridienser (3 port)
- 3 st kycklingfiléer
- 1 burk creme bonjour medelhavskrydda
- 15 champinjoner
- smör att steka i
- spagetti för 3 portioner
- salt och peppar
- 15 brysselkål
- 2 dl mjölk

Gör så här
- Stek upp kycklingen med smöret så att de får färg, salta och peppra riktligt. Skiva samtidigt champinjonerna i ganska tjocka skivor och blanda ner med kycklingen och låt steka i några minuter.

- Samtidigt kokar du upp två kastruller med vatten, i den ena kokar du brysselkålen i ett par minuter så att de mjuknar upp och i den andra kokar du spagettin enligt instruktion från förpackning.

- Blanda ner creme bonjouren i kycklingen, dra ned värmen på plattan och låt det ligga och puttra.

- När brysselkålen blivit mjuka så sila bort vattnet och fyll kastruller med mjölken och lägga därefter i brysselkålen och låt det ligga och puttra tills dess att mjölken sugits upp. Därefter är det dags att lägga upp det hela. Servera gärna med lite sallad och njut av en riktigt god rätt.

Inga kommentarer: