fredag 19 december 2008

Hemma till slut

Vilken jävla resa. Varje gång jag åker den långa sträckan mellan skånska byn och Uppsala inser jag hur långt hemifrån jag är. Sen tänker jag på att jag faktiskt ska väldigt mycket längre bort från och med april och blir lite mer lugn över situationen

Precis som jag hade planerat blev det ett riktigt tungt träningspass på gymet då jag nämligen utförde ett CrossFit pass som kallas Filthy Fifthy

Grej of the day:

20 min pingis och därefter

Följande utförs på snabbast möjliga tid med korrekt utförande

- 50 box jumps
- 50 jumping pull-ups
- 50 dumbell swings, 15 kg
- Walking lunge, 50 steps
- 50 knees to elbows
- 50 push press, 20 kg
- 50 back extensions
- 50 sit-ups (crunches)
- 50 burpees
- 50 double-unders

Min tid: 36min 45sek

Detta kan vara ett av de tyngre passen jag kört någonsin. Pulsen låg väldigt nära max under hela körningen och jag försökte att vila så lite som möjligt både under och mellan de olika övningarna. Självklart är det omöjligt att dundra igenom allt dock. Om ni har möjlighet så prova på detta pass. Hur varje övning utförs hittar ni under demos and excersises som jag länkat till på Crossfit sidan i ett tidigare inlägg.

Nu är jag hemma i Uppsala och tanken är att hitta ett gym som är tillräckligt avancerat och erbjuder ett månadskort så att jag kan träna vidare även under julen. Om någon läsare har något tips är ni mer än välkomna att bidra med gym-alternativ.

Matvägen har sett ut enligt följande:

Frukost: Fiberberikad havregrynsgröt med lättmjölk + 2 skivor hemmbakat bröd
Mellanmål: 1 hemmagjord bar + 1 skiva hemmabakat bröd
Lunch: Thai kycklingwok med råris + sallad + 1 hemmagjord bar
Mellanmål: 1 banan
Middag: Italiensk pastasallad
Mellanmål: Rostbiffsmacka



Den italienska pastasalladen köptes på Statoil någonstans på vägen och var riktigt god. Det som var extra bra var att näringsinnehållet stod på själva förpackningen och den var mot förmodan riktigt bra i form av energimängd och fördelning mellan de olika näringsämnena.
Jag ska nog någon dag här i helgen skriva ett inlägg om det här med mängd energi och hur man rent praktiskt bör tänka för att förändra sin kosthållning på ett hälsosamt sätt. Efter att ha snackat med lite kompisar har jag kommit fram till att många saknar ganska basic kunskaper om energi i mat så det blir säkert nyttigt för någon.

När jag kom hem låg rostbiffsmackan på köksbordet och jag hade inte hjärta nog att dissa mammas macka som hon gjort åt mig. I vanliga fall tycker jag nämligen inte att vitt bröd är något bra att äta men det fick gå för denna gång. I övrigt så var mackan både god och nyttig!

Kan även nämna att om någon läsare råkar bo i Uppsala och vill prova på ett riktigt hårt/tufft styrkepass eller uthållighetspass är jag mer än villig att köra detta. Jag har nämligen kommit på att ett väldigt bra sätt att lära känna folk men även att umgås med gamla kompisar är via träning. Ett riktigt hårt träningspass följt av matlagning och hangout i soffan är faktiskt en svårslagen dag.

Nu blir det socialiserande med familjen. Peace out

Inga kommentarer: