måndag 22 december 2008

Sir yes sir

Då var kvällen här. Har lyckats ta mig till gymet idag och det blev följande

Grej of the day:

Styrketräning
3 övningar med vardera 3 set Bröst
3 övningar med vardera 3 set Triceps
3 övningar med vardera 3 set Axlar

Måste erkänna att det är riktigt skönt att köra old school styrketräning. Jag kör varje set med ca 8-12 repetitioner. Det viktiga är att det på dom 2 sista verkligen ska brinna i musklerna. Om jag klarar av att göra 14 repetitioner på en övning så är belastningen för låg. Bara att öka då!

Mat har jag också ätit enligt nedan

Frukost: Fiberberikad havregrynsgröt med mellanmjöl + 2 skivor hembakat bröd
Mellanmål: Kaneläpple
Lunch: Fullkornspennepasta med parmaskinka
Mellanmål: Osötad müsli med lättfil
Middag: Fullkornspennepasta med parmaskinka

Kommer att trycka i mig ett avslutande mellanmål med müsli och lättfil om ett par timmar också.

Lunchen och middagen idag är inte det nyttigaste i världen men otroligt gott. Gör man rätten enligt lite modifikation nedan så blir den relativt nyttig också. Det man kan göra när man äter en maträtt som är mindre nyttig än det man brukar äta är helt enkelt att få i sig en något mindre motion än vanligt. Detta gäller oavsett vilken onyttighet som intas, ät lite mindre så bör du vara relativt safe så länge du håller igång med motionsbiten.

Recpt på dagens rätt

Ingridienser
- Fullkornspennepasta för 4 personer enligt förpackning
- 8 st soltorkade tomater (Torra, dvs ej liggandes i flytande olja)
- En näve med pinjenötter (ungefärligt mått)
- 2 matskedar med pesto (ungefärligt mått)
- 2dl Becel mini matlagningsgrädde
- Valfri färsk krydda för garnering
- 12 skivor parmaskinka (ungefärligt mått)

Gör såhär
Koka pastan enligt förpackning. Avsluta kokningen någon minut innan pastan är klar och rosta samtidigt pinjenötterna i en torr panna tills att de fått färg.
Sila bort vattnet från pastan och häll tillbaka i kastrullen, strimla soltorkade tomater och häll in i kastrullen tillsammans med peston och matlagningsgrädden. Bland runt i kastrullen och avsluta med att hälla på de rostade pinjenötterna och dela upp innehållet i kastrullen i 4 tallrikar.
Riv loss parmaskinkan för hand och lägg över pastablandningen. Garnera med valfri krydda och njut!

1 kommentar:

Unknown sa...

Intressant sida Gagik!
Fortsätt så :)

Mvh
Arby